MENÜ

Az emberek többsége csak beszél arról, miért fontosak a  témáink, kevesebben gondolják azt, hogy a mindennapi egészségért minden nap tenni kellene valamit! Ha TE az utóbbiak közé tartozol NEKED KÉSZÜLT az alábbi HONLAP !

AZ ESZSÉGTANÁCSADÁSI DIVÍZIÓNK

Arra próbálunk rávilágítani, hogy  a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer az, ha a szervezetünket minőségközpontu öngyógyítási helyzetbe hozzuk, biztosítva mindazokat a tápanyagokat és technológiákat amelyek ehhez szükségesek.

Hitvallásunk:

"A különbség azok között akik álmodnak és azok között
akik élik is az álmaikat nem a tehetség, nem a pénz,
nem is a lehetőségek megléte, hanem az erős hit,
hogy képesek rá, hogy meg tudják tanulni, amit kell,
és meg tudják  valósítani amit tanultak !"

 

Ízelítő a tartalomból:

Az egészség :

1948-as megalakulásakor a World Health Organization (WHO) az egészséget a következőképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya”.

Az egészség dimenziói:

 • lelki egészség:

  • személyes világnézetünk, magatartásbeli alapelveink, illetve a tudat nyugalmának és az önmagunkkal szembeni békének a jele

 • biológiai egészség:

  • a szervezetünk megfelelő működése (amit eszünk, iszunk, azzá leszünk)

 • mentális egészség:

  • a tiszta és következetes gondolkodásra való képesség

 • emocionális egészség:

  • az érzések felismerésének, illetve azok megfelelő kifejezésének a képessége

 • szociális egészség:

  • másokkal való kapcsolatok kialakításának egészsége

Az a nagy kérdés megtanulhatók e azok a képességek , készségek amelyekkel optimális mederben tudjuk tartani vagy terelni mindezeket.

 

Szándékaink

Mindenki egészséges szeretne lenni, és maradni, (talán ez nem túlzó kijelentés). Ha  beírjuk az egészség szót egy internetes keresőbe az több mint hatmillió magyar nyelvű találatot jelez vissza. A betegség szóra "szerencsére csak"  kétmillió körüli találat van.

Ezek a számok (a honlapokon található kifejezésekből adódóan) talán a szavak mögött meghúzódó pozitív érdeklődést is mutatják, illetve próbálják kiszolgálni. Tudjuk, hogy sokan csalódnak a gyógyító szakemberekben, és azt kutatják, hogy miért lettek betegek, ismereteket szereznek, és öngyógyítással próbálkoznak.

Mi a helyes megoldás? Itt is érvényes az az alapvetés, hogy mindennek van oka. A gyógyítás az orvosok dolga elsősorban, de nagyon sok olyan  eset van, amely a gyógynövényekkel, egyszerű praktikákkal, az életmód változtatásával, pozitív szokások kialakításával megoldható. Hogyan kell ezt csinálni, mi a fő teendő, erre megpróbálunk válaszokat adni az öngyógyítás és a hozzá kapcsolódó menüpontok alatt.

Kisebb nagyobb problémák, jelzések mindenkinél előfordulnak. Az egészséges állapot elérése és fenntartása az egyén felelőssége is. A bajok elhárításának eredménye, a látszat sokszor csalóka.  Legtöbbször a "gyógyulás" után nem az optimális egészséget érjük el, elintézettnek véljük a  betegség tüneteinek a megszűnésével a dolgot (a fájdalomcsillapító gyorsan hat effektus), és  egészségesnek véljük magukat (ami sokszor felszínes). Ez legtöbbször kevés ahhoz, hogy végleg megszűnjenek a kiváltó alapvető okok.

Vajon elég ha arra törekszünk  hogy ne látszunk betegnek? De mi is valójában az egészség? Milyen összefüggés van az életmód, az életkor, a hit, az ismeretek, az étkezési szokások, a mindennapi közérzet, a boldogság, az életminőség (és még sorolhatnánk) és az egészség között? Mi ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat itt.

 

Hírek

 • EgészségSuli.hu

  EgészségSuli.hu

  http://egeszsegsuli.hu/

   *****************

  ÉLETVIRÁG MANDALA

  Thrive (növekedj), tórusz  

  Mandalaaz életvirág

  Növekedj film az életvirágról

  Thrive mandala

 • Külsős hirdetések!

           Zavarban van

  # # #

 • Lenni, vagy szükségesnek lenni

  Az ember legbensőbb tulajdonsága az önbecsülés, a belső hit, az az érzés, hogy a munkája fontos, jól végzi, és ezért megbecsülik, meg tud felelni a követelményeknek. Ha ehhez minden feltétel és segítség adott, akkor megtapasztalja, hogy az életét maga irányitja. Ha ez igy van, az önbecsülés arra készteti, hogy a tehetségéhez és a képességéhez mérten mindent megtegyen, hogy az a folyamat - amelyre hatással van a munkája - hibamentes legyen.

  A vállakon álló piramisban az egymásrautaltság,  az összetartozás, és a szolidaritás érzése nagyon erős. Biztos az a tudat minden szinten, hogy a fentiek sorsa a lentiek kezében van, a lentiek teljesítményétől nagymértékben függ az egész piramis sorsa. Ezért a fentiek mindent megtesznek, hogy a lentieken csak elviselhető teher legyen, a lehető legjobb körülmények között, és minden szinten mindenki jól érezze magát.

  Persze ehhez kell egy jó irányítási rendszer!

   


   

Asztali nézet